Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Apa Pendapat Anda Bila Lelaki Berkahwin Dengan Perempuan Kaya

Jom Bincang :)

Assalamualaikum.....

Tengok2 Adamaya tadi.....
Terperasan la kisah cinta Si Miskin dengan Kaya ni....
Perempuan kaya,Laki miskin....

Laki seorang yang sepatutnya memimpin, bukan untuk dipimpin....
Perempuan adalah orang yang dipimpin... Bukan orang yang memimpin...
Takkan pening kot...
Baca 10x..hahahaa

Bila situasi itu terbalik....
Banyak perkara negatif akan berlaku berbanding positif...Betul x??.

  1. Lelaki gagal menjalankan tanggungjawab dengan sempurna...sebab bini dia lebih bagus dari dia..
  2. Perempuan akan mudah melawan suami nya dan kurang rasa hormat dan taat kepada suami...
  3. Lelaki akan jadi pemalas...dan kerja duk nak habis duit jer....
  4. Kena ingat duit suami adalah duit suami isteri tetapi duit isteri adalah duit isteri sorang...
  5. Hormat anak2 kepada bapa juga semakin kurang... sebab kurang nya hormat ibu diorang kat bapak diorang...
  6. Quien Control akan berlaku...
  7. korang rasa macam mana??
Ada pendapat lain????
Isi jer kat ruangan comment.... 
Nanti saya kumpulkan...
Jangan lupa URL Blog korang... :)

Nak buat entry sendiri pon tak per :)


10 Comments to “Apa Pendapat Anda Bila Lelaki Berkahwin Dengan Perempuan Kaya”

Tea (June 27, 2011 at 11:33 PM)

pendapat kita sama.. tp, kalau dah jodoh cmtu nk buat cmne.. huhu.. situasi yg lbih kurg jd kt tea.. =.=

NasZ (June 27, 2011 at 11:47 PM)

boleh tapi isteri kena hormat suami walaupun suami tak sekaya isteri...

MOHD NASER.com

~lieya~ (June 27, 2011 at 11:48 PM)

bila laki kawin ngn pompuan kaya..mesti laki 2 kene ikut ckp isteri dy un?
yela..nk m'mbntah tkot kene marah..
duit punya pasai..
moralnya..lelaki kene bljar lg pandai dari pompuan..so,xder la jd pak turut..huhu
nnt jd mcm citer MR mAma kat tv tue..haha..nk kew?xnk un..so pikir2 kan...:)
LOL from ”CIK LIEYA”

Yna (June 28, 2011 at 12:15 AM)

bg yg belum kawin tu seeloknya cari yg sekufu (mmg digalakkan oleh Islam pun)..sekufu bkn dr segi harta saja.pangkat,cara berfikir,famili,ilmu etc..bila x sekufu mudah timbul ketidaksefahaman antara suami isteri.bila dh mcm tu,mcm mana rumah tangga nk harmoni?tapi kalo dh terlanjur kawin (yela dh jodoh apa nak kata kan),tambah plk kalo is3 lg kaya drpd suami..kena pandai2la..sekaya mana pn si is3,suami ttp wajib dihormati.cuba la bersederhana n jalani kehdupan seharian selaras dgn kemampuan suami,jgn berlebih2an..sbb bila dh berumahtangga semua perkara harus dikongsi..tp apapun,syurga seorg is3 ttp di telapak kaki suami..peace!

diana (June 28, 2011 at 12:38 AM)

klau dah jodoh nak buat cemana kan??
tapi bila dah namanya rumahtangga sepatutnya
kena hormat menghormati la..
si isteri kena ingat batas2 dalam rumahtangga ni..
walaupun kya tapi suami wajib kita hormati..
keluarganya jugak kita kena hormati.

Firdnurjue (June 28, 2011 at 1:01 AM)

emmm susahla bila perempuan lebih dari lelaki..tapi kadang-kadang ada baik nyer jugak..bagi jue perlu toleransi la..xyahla nak berbangga kalu kita dikurniakan lebih kan..if da syg tu better sharing..xyahla bila da lebih kunun-kunun..semua nak kena ikut cakap dia jeak..confirmla xelok..so bagi jue.gurl or laki yang lebih..better kita sharing lagi baik rezeki yang Allah kurnia tu..emmmmm

Nor Fadila Rosli (June 28, 2011 at 2:03 AM)

hurm..nanti laki tu cari pompuan lain pakai duit isteri dia..xsuka2!
nak join blog ni bolh? saya da follow awak da..:)
jom exchange link..

anis (June 28, 2011 at 3:13 AM)

dah jodoh terima aja lah :)
bagus juga kalau lelaki dipimpin ..
takdela dorang nak tunjuk belang dorang sangat
betul tak ? yang perempuan jangan la jadi queen control sangat ye,berpada pada lah .

zarulfarhana (June 29, 2011 at 7:18 AM)

bila agama kurg cm nie la jadi...suami adalah pemimpin dlm sebuah keluarga...bknnya isteri...
xkisah la isteri tue kaya mana pon..dia xleh buat ikut suka dia ja...

maya anis (June 29, 2011 at 8:50 PM)

ishhhh..xnak2 xnak...sekufu pnting!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...