Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Strategi nak dapat Follower,Backlink,Comment dan Visitor serentak..



Assalamualaikum....

Best tak tajuk Entry hari nie...
Bestkan...

Dan best jugalah aku nak kongsikan dengan korang pasal cara2 semasa aku berblog...
Aku praktikkan pelbagai cara...ternyata ini mungkin yang terbaik...
sebab kita kembali kepada asas...

Korang nak Follower?
Korang nak Orang yang datang kat blog korang tinggalkan comment..?
Korang orang yang datang meletakkan korang dalam bloglist?
Korang nak ramai Visitor?

Korang boleh dapatkan dengan serentak dengan hanya mempraktikkan satu perkara...

Apa dia??

Ok.. aku bagi contoh...
Sesorang blogger masuk ke blog korang...apa tujuan mereka....

Diorang akan masuk...
Wah..ringan blog nie :) sekejap jer load...
Baca Entry...
Best2 r Entry2 dalam nie....
Aku nak datang lagi r nanti...
Aku FOLLOW la blog nie.... (korang da kena FOLLOW)
Erm... Aku letak dalam bloglist...Nanti mesti ada Entry best2 ag.. (Korang dapat BACKLINK)
Best entry nie...mesti ramai baca...tinggalkan COMMENT la kat sini.. (korang dapat COMMENT)

Da letak dalam bloglist. kalau korang selalu update...blog korang akan sentiasa duduk kat atas dalam bloglist...
Pengunjung akan bertambah ramai dan diorang takkan lari... ( korang dapat VISITOR)

Nampak x??
Dengan cara apa??
Dengan cara kita berbalik semula pada konsep asal BerBlog...
Tujuan asal korang berBlog...

Korang nak berkongsikan...
Tak kira tentang apa pun...
kisah hidup...isu semasa...apa yang korang baca...apa yang korang buat hari nie...kan2..

Jadi...
Korang kena POWERkan Entry korang...
Sebab itu adalah segala2nya....

Itu jer caranya...mantapkan Entry aku yakin korang akan dapat perkara2 kat atas...
Selamat BerBlogging :)




14 Comments to “Strategi nak dapat Follower,Backlink,Comment dan Visitor serentak..”

PeRmAtA bIrU (June 30, 2011 at 3:10 AM)

huhu...betul tu..thanks...

azel cak (June 30, 2011 at 3:21 AM)

salamualaikum

agree dgn tips nih
=)

aPIP (June 30, 2011 at 3:36 AM)

salam...aku singgah, baca dan komen entri ni... ha2... jemput tgk
”Artis baru neelofa (Tahjud Cinta)”

Saudagar rokok (June 30, 2011 at 4:01 AM)

Gua baru nak berjinak2 dengan blog ni.Hehehe..

PUSINGAN KEBODOHAN DALAM PENDIDIKAN

l° ~?Misz Nadea?~°l (June 30, 2011 at 4:36 AM)

setujuuu

Cik.Tedy (June 30, 2011 at 4:48 AM)

=D

zarulfarhana (June 30, 2011 at 5:01 AM)

cm aku wat kt blog nie ja...first time bc entry mna taw asa mnarik atie..pas2 msukkn lam bloglist coz nk mai bc lg....dh bc tgal la komen..

cleverspider55 a.k.a alam1cinta (June 30, 2011 at 5:27 AM)

hmm..bernas!

ct N honey (June 30, 2011 at 6:11 AM)

tq utk info ni...boleh lah buat nanti

maya anis (June 30, 2011 at 7:10 AM)

ye laaaa...bijak2..mnum susu ape ni ek hihihi :)

Nizam (June 30, 2011 at 8:03 PM)

nice bro..nama dah sama ni... cuma visitor je berbeza...hehehhee

anyss (June 30, 2011 at 8:19 PM)

Assalamualaikum,
Setuju!

Mr Rileks (July 1, 2011 at 1:37 AM)

info yg bernas... :) klu boleh elkaan jd silent reader.. ekeke..

Hazmin Hamudin (July 1, 2011 at 1:43 AM)

kira kena banyakkan entri la ni...entri plak kena berkualiti...memang takda jalan yang mudah untuk berjaya dalam blog ni...tapi takda apa yang mustahil...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...