Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Jangan Copy Gambar Dari Blog Sebarangan...

Jangan Copy Gambar Dari Blog Sebarangan...






Assalamualaikum...
Jangan Copy Gambar Dari Blog Sebarangan...
Wah...
Tajuk macam hot jer kan :D



Tapi ianya sangat penting...
Kadang kita kesian dengan blog yang mengunakan hosting berbayar...
Mungkin ramai yang mengunakan blogspot tak sedar tentang hakikat ini...

Kadang2 blogger2 ni akan copy terus gambar dari blog dan terus paste ke entry terbaru..
Tanpa upload...
Ada akibat dia...
Apa akibat dia?
Dia memberi impak kepada blogger yang mengunakan hosting sendiri...
Mangsa korang copy paste gambar tu..
Diorang akan mengalami masalah bandwidth yang cepat limit...
Walaupun visitor tak seramai mana..

Sebab korang lah yang mencopy dan paste terus ke entry korang..

Jadi apa cara yang sebaiknya?
Korang save as ke komputer dulu gambar korang nak masukkan ke entry tu..
Dan korang upload lain..

Kalau macam tu... Tidak akan menjejaskan blogger2 yang lain...
Baru la rileks sikit blogger baru yang pakai hosting berbayar nie..
Maklum lah..berbayar...
Kita mengikis lak..hehe

p/s: yang faker gamber tu... dah memang salah erk...Xde betulnya...


2 Comments to “Jangan Copy Gambar Dari Blog Sebarangan...”

eliyaezlinalias (September 3, 2011 at 11:59 PM)

Rajin kongsi ilmu~~~

cleverspider55 a.k.a alam1cinta (September 4, 2011 at 10:14 PM)

aku selalu upload ke akaun flickr dulu..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...