Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Apa Pendapat Anda Kalau Jodoh Anda Keluarga Yang Pilih?

\
Pilihan Keluarga pilihan terbaik,,

Assalamualaikum...

saja jer nak bagi entry kita semua berkongsi pendapat....
Orang dulu keluarga yang pilih :)

Antara kebaikannya ialah

  1. Kita akan kahwin dulu baru bercinta..
  2. Kita takut nak cerai sebab bila nak bercerai akan teringat kat Mak Ayah.. sebab mereka yang pilih... betul x??
  3. Mak Ayah lebih mengetahui apa yang terbaik bagi kita.. sebab diorang yang jaga kita dari kecil.. kiter jer yang tak sedar diri..hu2
  4. Kita tak terdedah dengan maksiat semasa couple...nak apa2 pun biar da kahwin :)
  5. Selalu diorang pilih memang yang kita suka punya lah..hehehe.. korang tak kenal dulu bakal yang keluarga pilih tu.. Cuba kawan tengok... mesti serasi kot..
  6. Pendapat korang la pulak.... nanti aku kumpulkan pendapat korang tu buat dalam satu entry...:)
p/s: aku ni macam ada gaya family jer yang pilih... kalau nak aku...pi kamceng dulu dengan family aku noohhh... hahahahaa (gurau jer r :))


Nak bagi pendapat bagi kat komen boleh...
Nak buat entry sendiri boleh nanti link tu letak kat komen...
Nanti saya backlink kan sekali dengan jawapan terkumpul...
Ok :)


14 Comments to “Apa Pendapat Anda Kalau Jodoh Anda Keluarga Yang Pilih?”

Afiq Ryunosuke (June 25, 2011 at 4:36 AM)

^.^ asalkan pilihan ibubapa sedap mata sendiri memandang, saya tk kisah kawin dgn pilihan ibubaba....
p/s : pilihan ibubapa mmg terbaek~~

http://asakurakinosuke.blogspot.com/

shera haifa (June 25, 2011 at 4:55 AM)

xoxo..
sy pun xkisah..aslkan lelaki tu baik dan beriman..

http://nothingzorro.blogspot.com/

? Nazratul Hidayu ? (June 25, 2011 at 5:16 AM)

mungkin itu lebih baik.. :)

.:.farayhasukri.:. (June 25, 2011 at 5:21 AM)

sy redha saje kalu tejadi gtu..sebab kalu mak sy suke sy pun suke..huhuhu..
ibu bape tau terbaek tuk anak2..xgtu? :)

zarulfarhana (June 25, 2011 at 7:57 AM)

law leh la...nk gak..tp....

Amira Syahirah (June 25, 2011 at 8:04 AM)

teringin nak parents yg cari kn. =)

sha my heart (June 25, 2011 at 8:15 AM)

pilihan keluarga ada banyak manfaatnya.. mcm yg Ijam dah mention kat atas tu..

Pada kite yg sdg dipilih oleh famili ni, rasa agak kekok sb apa yg kite buat, semua org dlm fmli tau. kite ni pemalu. malu la..

http://sha-myheart.blogspot.com/ <--buat sb tgok org ats tinggalkan url blog

mira nasiruddin (June 25, 2011 at 8:42 AM)

ustazah sy cakap even parents yg buat pilihan utk jodoh kita kita still ada hak utk memilih...
xsalah utk selidik dulu siapa yg bakal kita kahwini, jd andai kata pilihan parents 2 "tak berguna" kita tak kan salah kan parents 100% n tak la bergadoh ngan parents lps sumer terjadi

p/s : ini sekadar pendapat dari segi pemikiran saya

Lia-De-Pinky-Leo (June 25, 2011 at 6:35 PM)

erk... boley ker nak kawin ngan org yg kita x ada feel.. huhuh.... susahnya....

eienrazak (June 25, 2011 at 7:16 PM)

kalau dah family rasa okay,okay lah kot.redha jee.insya-Allah lagi berkat tu.hehe

http://eienrazak.blogspot.com/

NyssaSaad (June 25, 2011 at 7:21 PM)

btw..lupe nk bg link..

http://thatgirlnyssasaad.blogspot.com/

NyssaSaad (June 25, 2011 at 7:21 PM)

ngee..this is my case!..

um..pilihan ibu bapa selalu yang terbaik..

tapi kalau dah ada pilihan hati apa kata bwk dulu berjumpa dan bincang..this is ur life we were talking about..kalau boleh kita nak yg berkekalan kan..

lepas tu pandai2 setel mcm mane...

Anonymous (June 26, 2011 at 8:18 AM)

hahahaha

maya anis (June 29, 2011 at 8:51 PM)

xnak-xnak nk plih sndiri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...