Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

BerBlogging Masa Belajar...Susah Ker?

BerBlogging Masa Belajar...Susah Ker?






Assalamualaikum....
BerBlogging Masa Belajar...Susah Ker?
Ramai yang kata....
Alasan diorang kenapa blog diorang bersawang....
Diorang xde masa sebab belajar banyak sangat....



Keje sekolah banyak...
Asignment banyak....
Dan segala2nya banyak....

Tapi kena ingat...
Berapa ramai blogger yang da bagus ni buat blog masa diorang study...
Sangat ramai kan....
Macam mana diorang boleh bahagikan masa untuk bersama blog kesayangan diorang...

Jawapannya ialah...
Kena la pandai bahagi masa...
Update la blog bila ada masa2 yang betul terluang....
Mesti ada la dalam sehari masa yang boleh digunakan semasa berblog....
Masa petang2 ker....
Lepas asar tu...
Sebelum bersukan....
Boleh jugak aper nak berblog....

Ambil jer r mana2 masa kosong....

Alah..
Alasan jer r semua tu bagi aku...
BerFacebook boleh..takkan la nak berblog x boleh....
Kan2...hehe

P/S: Masa belajar nie r nak sikit2 guna masa untuk berblog...kalau da keje esok.... leh gunakan teknik yang sama jugak... Nak hidup kena r pandai..hehe


18 Comments to “BerBlogging Masa Belajar...Susah Ker?”

cik Dil (October 9, 2011 at 9:58 AM)

mmg susah, tp boleh jer, curi masa tgh buat assgnmnt tu, update blog jap..^^

Cik Jannah (October 9, 2011 at 10:08 AM)

tak susah ! mcm yang kapel sambil belajar. sama lah kan?

Anif Abdullah| AA (October 9, 2011 at 10:32 AM)

cuma kalau dah start kenduri esaimen,memang kurang masa la nak blogging ni.. hehe

Izzuddin Fauzi (October 9, 2011 at 1:35 PM)

Masa belajar x susah blogging.... Yang susah nak blogging sambil tido atau paling susah sambil malas..

cik ika (October 9, 2011 at 4:11 PM)

seyes susah....huu~~
law da berblog mmg susah nl bukak buku

alongxp (October 9, 2011 at 5:55 PM)

time management tu penting,keje ke blaja ke same je...

saya cello191 (October 9, 2011 at 7:26 PM)

mmg sibuk pon..
tp,at least nk update jugak satu entry dlm satu hari~~

^^

Lia Irdelia (October 9, 2011 at 7:52 PM)

sebenarnya memang agak susah..
Tapi bergantung juga pada individu..
kalau dah kerja lagi susah nak cari masa.. lainlah kalau time kerja boley cilok masa nak berbelog pulak.. huhuhuu... memang mantap sapa yang betul2 komited ngan belog nih... tAAbik spring!!!!!

tunz (October 9, 2011 at 8:16 PM)

pandai2 lah bahagikan masa...cam mama....amik sedikit masa untuk BW...keje skolah..keje umah..layan anak2 ni....mcm2 lgi lah....boleh jerk...hihihi

azrijohan (October 9, 2011 at 8:19 PM)

yup,betul tu

Scarlett O'Hara (October 9, 2011 at 11:33 PM)

yang paling penting adalah pandai membahagikan masa.Ada masa yang seimbang sama ada utk study atau blogging.Begitu juga dn ynag bekerja.

..cik gugu.. (October 10, 2011 at 12:01 AM)

t da kje xtaw la sempat ke x.. lau kje opis xpelah.. ni kje kt offshore mmg susah la.

Pendamba Mawar (October 10, 2011 at 1:16 AM)

masa ni la nak tgok kita ni sistematik ke tak..:)

iema... (October 10, 2011 at 1:40 AM)

Rasanya tak susah Pun...
sedangkan Org yg bekerja still ada masa tuh berblogging...
apatah lagi pada yg masih belajar...

Mya (October 10, 2011 at 3:23 AM)

masa belajarlah paling praktikal nak berbelog. sebab boleh rehatkan minda dr study, sambil2 blog, blogwalking skali:)

Razil Tahir (October 10, 2011 at 3:49 AM)

btul tue! kena bahagi masa...
tp nak carik masa betul2 terluang pun susah.. balik kelas jer dah terbongkang...
tue yg berhabuk gak blog tue... heheheheh :)

rozeeta rashid (October 10, 2011 at 11:05 PM)

agak susah la. dengan assignments lah, kelas lah. balik dah penat. idea pulak tak muncul2. kalau setakat nak update lebih kurang tu boleh la tapi tak best pulak.

Afzainizam (October 11, 2011 at 10:20 AM)

ber blog ni pun cara kita menuntut ilmu gak kan... banyak ilmu dari dalam blog tau

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
wiper silikon dan wiper kereta biasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...