Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Blog Personal Vs SEO... Blog Personal Teruk?

Blog Personal Vs SEO... Blog Personal Teruk?






Assalamualaikum...
Blog Personal Vs SEO... Blog Personal Teruk?
Tajuk mesti korang rasa memanaskan keadaan....
Tapi korang kena terima...
Ni hakikatnya...

Apa yang hakikatnya?
Aku ade terperasan post seorang blogger SEO di Facbook...
Blog ade 200 UV jer pon nak kecoh....
Blog macam best....
Aku yang beribu2 UV ni sikit pon x kecoh...



Apa cerita?
Berbangga dengan kejayaan sendiri sekarang?
Bagi aku senang jer....
Kalau seorang blogger personal tu...
Berjaya....
Aku sangat suka dan aku pasti dia mesti sangat bersungguh dengan blog nya....
walau pun dia dapat 500 UV ker..
400 UV ker....
Aku pasti mesti dia mempunyai usaha yang sangat keras....
Hari2 BlogWalking...
Hari2 cuba mempromot blog....
Bukan sesuatu yang mudah...



Kalau blog SEO dapat UV berjuta sekali pon...
Aku rasa itu perkara biasa....
Sebab selalu berita yang ditulis tu...
Memang tengah dicari pembaca....

Kalau blog personal nie lain....
Orang memang mencari cerita dia....
Nak baca ceri pasal pribadi dia....
Nak kalau yang bukan retis tu...
Lagi susah nak mencari pembaca....
Kalau dia boleh berjaya dalam dunia blog...
Dia memang hebat...

So blogger...
X payah la nak sibuk dengan UV orang lain la...
Jaga blog sendiri sudah r....
Kalau korang nak kecohkan pasal penipuan dalam blog ker...aper ker...
Aku rasa tu lebih baik....
Daripada knak menyebok2 pasal UV orang lain....

Kalau kita berbaik2 jer...
Kan lebih baik macam tu...
Betul x?


Kalau nak berjaya dalam dunia...
Kuatkanlah networking korang...
InsyaAllah... berjayalah korang...

p/s: kalau ade blogger nak bidas...Sila bagi backlink yer...Aku UV sehari ade 10UV jer...hehe


26 Comments to “Blog Personal Vs SEO... Blog Personal Teruk?”

PeJuAnG CinTa (October 29, 2011 at 10:28 PM)

10Uv konon :nah .. hahahahaha .. tapi blog SEO ni kadang2 bukan bgos pon.. kdang2 tag je yg lebih.. info dlm tu x byak pon ..

LadyBird (October 29, 2011 at 11:03 PM)

salam nizam.. lady x paham.. macamana nak bezakan ek?

Umie Artoqiemie (October 29, 2011 at 11:29 PM)

moga saya berjaya dengan cerita saya.. cewahhh amin.

the::bored::sha (October 29, 2011 at 11:54 PM)

all de best 2 every blogger....jd lah blogger yg sihat

sha my heart (October 29, 2011 at 11:57 PM)

Ada juga yg berbangga dgn UV blog SEO? dah tau blog seo, memang la UV tinggi.

Tapi, aku tengok kawan-kawan aku yang beralih ke arah blog SEO sepenuhnya seperti dah tak berkawan dengan orang lain.

kalau aku, nak buat blog SEO dengan personal. Sebab tujuan berblog ialah nak kongsi sesuatu apa yang kita rasa, bukan sekadar nak copy paste cerita/berita =)

Ct Aja (October 30, 2011 at 12:06 AM)

wah wah dah beribu-ribu ye...bagos, slmat maju jaya..hihii

josrevalution (October 30, 2011 at 12:54 AM)

haha..tu lah jgn terlalu ego..tengok ijam dah bengang!..huhu..ehem2..blog gua rasanya blog seo juga tapi sumpah gua x guna tag-tag ni ok..apa yg korang cari dalam memang betul..hehe...hapi blogging!..:)

erleena (October 30, 2011 at 1:12 AM)

ape tu UV?
ape tu blog SEO ?
blurr HAHA

SpeakerSekolah (October 30, 2011 at 1:30 AM)

Perhhh 10uv,nampak beno npunye..walopn seo dpat trafik tnggi tapi blog prsonal lg best r bg aq sebab blogger seo ni c0mbong2..huhu

hawiz (October 30, 2011 at 2:08 AM)

ermm....xfhm la beza blog ceo dgn blog personal?..hawiz ni blog personal kn?..

by Zent (October 30, 2011 at 2:19 AM)

assalamualaikum..

salam perkenalan dari shah...datang utk mengeratkan silaturrahim...dh lama tak tekan butang join this sit (padahal xsmpai 24 jam la)...
follow sini ek...kalo ikhlas follow shah balek :)

Entri Terbaru: Seorang Newbie Mencabar Semua Blogger! dan Terima Kasih Abg Ben Ashaari!

yusuflaili (October 30, 2011 at 2:54 AM)

Salam;

Bagi aku tepuk dada tanya selera nak SEO ke atau Personal?.

ADAM FIKRI (October 30, 2011 at 3:19 AM)

blog seo pun mungkin uv boleh mececah ribuan.. tetapi pengunjung yg hadir tu bukanya kekal.. mcm blog personal, walaupun sedikit dia punya uv tetapi pengunjung tetap memang akan sentiasa ada sebab penulisan mereka itu semamngnya sangat menarik untuk dibaca..jika blog seo sekali pun, orang mungkin akan cari sendiri dalam webs akhbar yang ada..

walaupun uv blog personal tu sikit, at least dia pasti akan dapat kawan yg ramai dengan blogwalking.. itu kebaikan dia.. betul x?

fikir2 kan dan selamt beramal ^^

ILA HonEyBuNNy (October 30, 2011 at 5:20 AM)

oooo bila baca komen org baru faham...hehe

macam2 la dunia blog...ngeh3...

kajaharuna (October 30, 2011 at 7:55 AM)

yeahhh!!
hidup blog Nizam!!
hidup Nizam..
go Nizam

NasZ (October 30, 2011 at 8:02 AM)

betul la tu. kena la usaha. blog seo ni bila ada berita panas je. blog peribadi ni, bila ramai org suka baca, sentiasa dicari utk baca entrynya.

Syairani Tarmizi (October 30, 2011 at 9:32 AM)

Lebih prefer seo dengan personal. Lebih mesra alam.hiks :)

Nuriy Arisa (October 30, 2011 at 9:56 AM)

maintain networking..insyaallah..traffic pown berkekalan..

Mya (October 30, 2011 at 10:46 AM)

yg penting niat dan keikhlasan dalam berbelog inshaallah =)

hira (October 30, 2011 at 7:15 PM)

tak penting pun semua tu. yang penting, kita puas hati dengan apa yang kita taip dalam blog. itu lebih baik :)

hawiz (October 30, 2011 at 11:21 PM)

blog yg UV tu per lak?>.adoii..pening..

Noorsha Muhamad (October 30, 2011 at 11:22 PM)

ahaha..ape ke benda UV??

Nizam Ijam (October 30, 2011 at 11:34 PM)

@Noorsha Muhamad
UV=Unique Visitor

aimie amalina (October 31, 2011 at 5:37 AM)

hehehehe
lain org lain taste kan
asal kite hepy dgn blog kite kan!

afzainizam (October 31, 2011 at 11:43 AM)

Ramai yang beralig kepada Blog SEO.. Apa pun blog personal pun ok gak... yang pasti ada gak blog persenal yang lebih baik isikandungannya dari SEO ni

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Cara Post mortem ayam dan lain2 burung

Putra Ardiles (November 1, 2011 at 11:55 PM)

ya. sy setuju dengan abg nizamijam.. (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...