Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Entry Panjang VS Entry Pendek

Entry Panjang VS Entry Pendek







Assalamualaikum...
Entry Panjang VS Entry Pendek
Mana satu pilihan korang??hehe

Ada yang suka yang pendek...
Ade yang suka yang panjang...
Tapi biasa lah...
Setiap perkara yang kita buat...
Ade kebaikan dan kekurangan dia...
Betul x?


Kalau korang buat entry yang panjang...
Korang akan ada kelebihan...
Kelebihan dia ialah...
Korang akan dapat bounce rate yang rendah...
Korang akan puaskan hati orang yang suka membaca yang datang ke blog korang....
Korang pon akan dapat kepuasan dan akan dapat entry yang berkualiti...

Kalau keburukan dia lak..
Korang mungkin akan di bosani oleh orang yang x suka baca panjang2...hu2...
kan?
Sebab ramai blogger yang blogwalking...dia nak baca sekadar paham citer jer...
Maklum lah...nak BW laju2 katakan...hu2...

Macam aku...
Aku suka buat entry sedikit pendek....
X lah pendek sangat...
Tapi boleh la...Yang sedang2 saja..hehe

Kelebihan Entry pendek nie...
Senang jer...
Orang akan tahu...
Korang memang pandai buat sinopsis...hehe
Pendek jer kan..
Orang on senang paham...
X de la ternganga jer kalau baca...kan...hehe

Ok keburukan dia...
Bounce rate korang akan jadi tinggi mencanak r...
Yer r...
Entry pendek...
Orang masuk sekejap dan blah r....
Tu jer....
Tapi yang penting...
Orang tahu aper yang kita nak sampaikan....
Tol x?

Terpulang kat korang r nak pilih yang mana?
Kalau suka Entry panjang pon... X salah....
Kalau suka entry pendek pon x salah....

p/s: Kalau da jadi blogger.... Mesti r kena suka menulis dan membacakan..hehe


40 Comments to “Entry Panjang VS Entry Pendek”

miSs aMaL (October 19, 2011 at 7:10 AM)

pendek pom boley pnjg pom boley...:)

bukankosong (October 19, 2011 at 7:14 AM)

aku suka yg simple,pendek dan padat

tp kalau pjg,entry tu menarik minat

tetap baca gakkk

SpeakerSekolah (October 19, 2011 at 8:03 AM)

Aku suke due2..tpi jangan terlalu pendek mcm wordlss wednesday sudah le..huhu

..cik gugu.. (October 19, 2011 at 8:26 AM)

gugu ske n3 pndek!

Lia Irdelia (October 19, 2011 at 8:59 AM)

mana-mana pun ok..
asalkan ada mesej yg jelas..
:)

Pendamba Mawar (October 19, 2011 at 1:33 PM)

tengok apa t ditulis la

mas saari (October 19, 2011 at 3:56 PM)

saya suka baca mana2 entri pun, tak kiralah panjang atau pendek! tapi kalau entri tu panjang dan melalut2 memang saya bosan jugak nak baca..

josrevalution (October 19, 2011 at 4:37 PM)

tau xpe..hehe...tp kalo gua,gua follow tajuk...:)

teratai (October 19, 2011 at 4:40 PM)

suka yg pendek,ringkas n padat:)

Afiq Ryunosuke (October 19, 2011 at 5:26 PM)

kebanyakannya suke baca entry pendek dari entry panjang....
XD tp pakcik tetap baca entry walaupun ianya panjang atau pendek....

eliyaezlinalias (October 19, 2011 at 5:39 PM)

bergantung pada topic kot
tapi kalo creative, topic simple pon bule jadik panjang kannnnn....(*_*)

Eyda Syahida (October 19, 2011 at 7:35 PM)

dua2 pom tak kesah. huhuhu~

fiq. (October 19, 2011 at 8:28 PM)

suka entry pendek, tapi ade motif.

sally wanny (October 19, 2011 at 8:33 PM)

lame tak singgah sini
ingat kite lg tak?
hehehe

kite mnulis ikut mood...
lau idea bnyak jadilah panjang
lau kering idea...pendek je la

yusuflaili (October 19, 2011 at 8:40 PM)

Salam;
Dua2 boleh..yang penting senang baca dan jelas apa yang ndak disampaikan.

Miss Nadya (October 19, 2011 at 9:15 PM)

bergantung kepada kekuatan entry tu sendiri..kadang2 nad tak pilih entry panjang..:)

new entry :: Simple Contest ?

fyra roslan (October 19, 2011 at 10:11 PM)

dua-dua pun bley :)

saya cello191 (October 19, 2011 at 11:13 PM)

entry pendek n padat lagi best..^^

yen(toka ziizokukuto) (October 20, 2011 at 12:26 AM)

yang penting isi cerita dan teknik penceritaan dia la,,;)

tunz (October 20, 2011 at 12:53 AM)

mama x kesahhh

Elie Lily (October 20, 2011 at 12:57 AM)

elie tak pandai tulis entry pendek2! :D

rozeeta rashid (October 20, 2011 at 1:07 AM)

ok je mana2. tapi kalau yang panjang tu jangan lah sampai 6 7 baris 1 perenggan. pening jugak nak membaca.

Rozuan Ismail (October 20, 2011 at 1:47 AM)

TAK KISAH PANJANG KE PENDEK.ASALKAN BERISI

dill (October 20, 2011 at 2:28 AM)

depends. hehe

dill.

Aien Not Alien (October 20, 2011 at 4:13 AM)

dua2 pun boleh..suka aje, yang penting isinya..hehe

sha my heart (October 20, 2011 at 7:16 AM)

Aku suka membaca. Jadi tak ada masalah la. cuma kalau bosan, malas nk membaca pnjng2. haha~

ijam ditag di ”19 tips mudah jana trafik blog”



oh ya, cara tinggalkan link kat comment tu guna adrrs lama la:
http://www.nizamijam.co.cc/2011/05/cara-tinggal-link-di-comment.html

zahidah seran (October 20, 2011 at 7:51 AM)

layan jek dedua.
asalkan menepati selera...=)

NuR 'aQiLaH (October 20, 2011 at 9:05 PM)

panjang ade point xpe! :)

aleen aiden (October 20, 2011 at 10:24 PM)

2 2 pon alin ok.. :)

Zuraidah (October 21, 2011 at 2:23 AM)

Ikut mood!Huhu. Tapi, biasanya suka entri yang pendek2 je. Malas nak taip kot. :P

Nuriy Arisa (October 21, 2011 at 2:28 AM)

Assalamualaikum awkk ^_^

entry pnjg pendk x kisah..terpulang pde kekreatifan dye..xD

PeJuAnG CinTa (October 21, 2011 at 7:02 AM)

tapi kalu retis mcm abg kite sorng ni... tulis panjng ke.. pendek ke.. tetap org bce . hahah

the::bored::sha (October 21, 2011 at 8:04 AM)

kak asya suker n3 yg detail , tp kalo info x byk so pendek je ar...huhu

Mya (October 21, 2011 at 9:21 AM)

saya suka entri yang pendek dan padat:)

msredcheesecake (October 21, 2011 at 9:16 PM)

Apa effect bounce rate?

Msred suka baca entry best... Panjang pendek, tengok mood dan masa...

awinfaizny91 (October 23, 2011 at 8:01 AM)

xkesah aslkan cara penulisan n gaye cerita mesti mau menarik..bru bez baca.hehehhee

aimie amalina (October 24, 2011 at 1:13 AM)

entri pendek!
hehehe
pnjg pun suke gak tapi tgklah cm ne kan
kikiki

Afzainizam (October 25, 2011 at 9:47 AM)

oohhh rasanya aku tersedar sesuatu pasal blog aku punya entry yang amat panjang sekali....


patutler folower sikit ajerr

Maaf lama tak ziarah kamu semua.. Minggu lepas out station lerr...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip cari kereta terpakai proton perodua

Ummi_R?salici?us (October 28, 2011 at 4:00 PM)

umi pun suka entry pendek :)
lg suka kalau bergambar, buat lg senang faham...

Ini Kisah Tia (October 30, 2011 at 11:54 PM)

tak kisah entri panjang ke pendek .. kalau best , mesti baca sampai habis punya ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...