Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Kenapa Perlu Gelabah Mengejar Follower....

Kenapa Perlu Gelabah Mengejar Follower....


Assalamualaikum...
Sejak dua menjak ni...
Aku tengok semakin ramai blogger yang tumbuh macam cendawan...
Dalam sehari....
Mesti ramai yang akan baru mencuba buat blog....
Dan dalam hati diorang....
Ada ker pembaca blog aku ni....


Blog x macam twitter...
Kalau twitter...
Hanya follower jer yang baca.....
Ini blog...
Berlainan sekali....
Korang boleh promosi melalui Facebook, Twitter.... dan bermacam2 cara lagi...



Jadi tak perlu nak terlalu gelabah mengejar follower...
Sebaliknya... Korang perlu improve skill menulis dan juga mencari idea yang pembaca bl;og mahu baca...
Jika dua skill ni korang leh dapat...
Follower yang akan cari korang....
Jadi masa tu...
Xde la nak keluar istilah...
I follow u...
U follow me....
Sebab bila follower dapat secara macam ni...
Dia mungkin akan datang sekali jer....
Dan x datang da lepas tu...
So.. ni memang agak merugikan kan tuan blog....



Jadi... improve penulisan dan juga idea...
Kalau copy paste tu...
Agak susah la....
Sebab idea tu tak original kan....
So, kepuasan berblog tu xde r....

Jadi pilih la yang mana korang nak k.. :)

P/s: drpd gambar2 nie pon korang da tahu aper sebenarnya follower tu kan :D


44 Comments to “Kenapa Perlu Gelabah Mengejar Follower....”

Lyssa Faizureen (November 28, 2011 at 9:28 PM)

huhu . Lyssa setuju sangat lah dengan entry kali ni . I loikee . buat pe nak kejar - kejar sangat follower tuh . Kalau orang follow and setiap hari singgah tak pe lah jugak . ni nak paksa orang follow balik . Err . patut kah ? :)

Lia Irdelia (November 28, 2011 at 9:30 PM)

betul..

ramai2 follower x semestinya semua akan dtg semula membaca entry seterusnya...

Syafiq Ahadin (November 28, 2011 at 9:36 PM)

follower yang kejar saya. tu camne pula? keh3!


post saya berkualiti tak?? huk3!

Pendamba Mawar (November 28, 2011 at 9:38 PM)

betul tu setiap hari akan ada blogger baru..risau gak ni

entri baru: Kenangan Cintamu

Nyamuk Terbang (November 28, 2011 at 9:46 PM)

follower rmai2 pn blm tntu lg diorg bca blog kita
follow stiap post kiter
diorg pn follow sbb nk pnuhkn follower diorg kekadang tue

sally wanny (November 28, 2011 at 9:46 PM)

kite mudah jer...
folow ke tak nak folow ke
suke hati korang le
yang pnting kite tulis
ape yang kite nak tulis
hehehe

cik ika (November 28, 2011 at 9:57 PM)

pm risau rmi blogger bru..huu..ta pe yg pntg cre pnulisan kite an2..ika pun da ta kisah sal follower ni..yg pntg og komen entri ika.:)

Adibah Ishak (November 28, 2011 at 10:03 PM)

setuju dengan entri nie... blogger yg baik tidak mengharapkan follower sebenarnya tapi lebih kepada penyampaian bermakna..

As salam :)

ADAM FIKRI (November 28, 2011 at 10:53 PM)

wah..ada kat lysa kat 1st comment..huhu.. setengah dari diorang tak tahu apa2 lagi..kdg2 kita tidak boleh slhkn diorang yg mengejar follower ni..mungkin dia baru lagi dan bilangan follower pun sebagai salah satu semngat untuk berblogging..jika mereka lihat follower mereka sikit, secara lngsng membuatkan mereka tidak bersemangat untuk berblogging.. apa bila mereka sudah puas mencari, pasti mereka sendiri akan berhenti dan cuba untuk memperbaiki penulisan mereka.. adam pun macam tu jugak masa mula2 blogging..still x paham pape2.. orang singgah kat shout, blas dlm shout jgk, xknl blogwalking apa semua tu..lama2 baru lah adam sedar..

sekian entry pendek untuk Nizam ijam..kekeke...

sha my heart (November 28, 2011 at 10:53 PM)

ya, setuju.
kalau dah ada nama, senang2 je orang nak follow kita tanpa ada harapan pun nak kita follow diorang balik.

tak guna ada follower tapi tak de pengomen apatah lagi tak de pembaca. Sadih~

ku lihat bintang

missyun (November 28, 2011 at 11:00 PM)

terbaik , sokong-2 :))

Nurul ain (November 29, 2011 at 12:47 AM)

betul2... setuju sangat!! ain sendiri pun malu sgt nk taip "saya follow awak, follow saya semula" INI SATU PAKSAAN.

Acik (November 29, 2011 at 12:50 AM)

alaaa
org yg dah ramai follower boleh ler cakap camni ...
bagi yg follower ciput cam saya, rasa amat hepi bila hari2 ada follower baru! :)

Razil Tahir (November 29, 2011 at 1:37 AM)

Tue la.. saya pun fikir cmtu..
macam dah loss sincerity dalam blogging bila semua sibuk nak kejar follower... huuuuu...

bro, nak tanya pendapat, what do you think about segment tingkatkan follower?
hehehe

Anis Anisa (November 29, 2011 at 3:24 AM)

:)

NUR AYNIE (November 29, 2011 at 3:26 AM)

penat nak kejar2 nie..mls den..=p hikhik...

Mohd Zakwan (November 29, 2011 at 4:47 AM)

follower pun penting juga.. dari follower lah datangnya reader yang setia..
seperti yang nizam cakap, ya , kita kena improve skill menulis.then baru orang berminat dengan blog kita :)
Blog Mohd Zakwan :)

Cik Lia Lomi (November 29, 2011 at 4:54 AM)

Lia loike sekali, betul-betul dan rajin blogwalking juga..ngehhhhh

SpeakerSekolah (November 29, 2011 at 4:59 AM)

X pyah nak kejar folower sngat..edit je widget folower tu kalau nak nampak hebt..hehehe

Miss Purple Ungu (November 29, 2011 at 5:40 AM)

tak suka paksa2 org follow blog kita huhuhu...

PeJuAnG CinTa (November 29, 2011 at 5:48 AM)

traffic nk kne kejar x ?? hehe

Original CikTeddy (November 29, 2011 at 6:07 AM)

hi follower,i'm ur follower..kite suke saling suke kan?huhu..
neway,i agree with u..totally.
slmt mlm,assalamualaikum^^

shima (November 29, 2011 at 7:55 AM)

betul 2 betul 2..pelik betul aku dgn blogger yg sibuk cari follower tp penulisan xde pengisian..

ainol akasyah (November 29, 2011 at 8:08 AM)

wa berblog nak cari reader bkn follower..serious wa tak tipu..jadi mari sama2 kita improve kan penulisan kite..tingkat kan kualiti menjamin prestasi cemerlang..tak gitu?

Kawan Kite Dah Kawen..Kite bile nak kawen ?

rozeeta rashid (November 29, 2011 at 9:09 AM)

hari tu ada orang unfollow saya sebab saya tak follow dia balik. haha.

wan_cikgumuzik (November 29, 2011 at 10:20 AM)

Kalau pakai skill mcm aku xpe kerr?? kikikikiki.... wehh.. jom join segmen aku jom..!

http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/11/entri-pertama-aku-berblog.html

Azzah (November 29, 2011 at 10:23 AM)

tak kejar followers tapi kejar readers..

Ku Azhar (November 29, 2011 at 10:25 AM)

stuju2!!! hehehe...penat je main follow2 nie..kalau time BE dapat..mmang rasa impact la,follower ramai tp xdtg2..

asyrafNAKjadiLEBIHbaik (November 29, 2011 at 4:29 PM)

wa pun tercungap2 mencarik followers...LOL

Kadang2, org berblog bukan puas dgn entry, tapi puas dgn penambahan followers, terutama yg beginner mcm aku
LOL


to my blog - Acapsuur (>,<)

nuyui a.k.a miss YUI (November 29, 2011 at 4:35 PM)

follower ramai xguna,reader itu yg perlu kan..

yusuflaili(Goku) (November 29, 2011 at 5:27 PM)

salam;
Betul nak jadi blogger bukannya senang macam FB..ada blog tak ada idea buat entri susah jugak lama2 terus hilang....

eliyaezlinalias (November 29, 2011 at 8:56 PM)

ramai follower tade yg dtg baca pon xbesh kan
pastu kalo ada yg dtg baca tp x update pon xbesh kan!
hehehehehe...

Ct Aja (November 30, 2011 at 3:46 AM)

alamak...biasa tulis blog lebih pada mengarut dari fakta...kikiki..

Cik Amyra (November 30, 2011 at 6:10 AM)

tau takpeehh :)
no need to rush !
just improve urself.
usha readers supaya diorg suke blog kite.
hahah pastu jangan cepat mengalah. mcm mya :P

Qil_H0shi (November 30, 2011 at 7:41 AM)

betul tuh.,yg penting klau da copy n paste tlg lah kreditkan.,pnt2 org tuh cri idea.,sng2 je die copy.,btw.,bg tips skit nk dpt skil yg hebat :)

saya cello191 (November 30, 2011 at 11:00 AM)

follower is people who follow us...

hehe~~

LynnDamya (November 30, 2011 at 11:27 AM)

agreed ! bru je wat entry psl ni gak, klw sudi jenguk lah kt sini:

http://lynndamya.blogspot.com/2011/11/pergi-mampus-lah-dengan-kau-punya-u.html

penat dh dgr ayat tu, hadoi (u_u)

Syairani Tarmizi (November 30, 2011 at 5:17 PM)

nizam, i follow. nanti u follow i balik ok. *lalalalala =)

EZAN IDMA (November 30, 2011 at 6:00 PM)

nice entry yaw!

Anif Abdullah| AA (November 30, 2011 at 6:30 PM)

den dah maleh kejar polower sgt nih..janji ade pembaca setia its ok.wahh ayat...hehehe

fadh leyanie (November 30, 2011 at 11:14 PM)

setuju dgn entri ni,,tak perlukan penggunaan i follow u follow :P

erleena (November 30, 2011 at 11:15 PM)

setuju bro ! aishhh nijam da femes , wat gath agy , ni y scary nk juin hahaha !

el da lame stat berblog nie , xdela nk addict sgt awal2 sbb blur :O

Ieja (December 1, 2011 at 6:58 AM)

penting ke follower ni sbnrnya?huhu
sbb blog sy x de kotak follower :P

buat blog just utk suka2 je..ada org baca kira bagus,x da pon x kisah..heee

LadyBird (December 3, 2011 at 4:34 AM)

semakin ramai yg cube menjadi blogger :D..

smg mrk menulis sesuatu yang dpt memberi manfaat pd semua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...