Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Membina Blog Dengan Cerita Pribadi....

Membina Blog Dengan Cerita Pribadi....






Assalamualaikum...
Membina Blog Dengan Cerita Pribadi....

OK
Aper yang aku nak membebel nie....
Xde per pon...
Saja jer nak cerita macam mana susahnya nak bangunkan blog dengan cerita2 kita yang ntah aper2 nie....



Makian yang pertama yang ko dapat ialah....
Ko bajek ko retis nak cter hal2 pribadi??
Ko bajek cerita kau best??hehe

Tu korang akan hadap dulu...
Tapi rileks jer....
Kalau korang nak ada pembaca...
Korang tetap akan ade penyampah korang jugak....
So... sampahkan saja..hehe



Tapi aku tetap kagum dengan blogger yang maju dengan cerita2 sendiri nie...
Macam mana dia bangunkan blog dia...
Tanpa nak gaduh sangat nak berebut gosip orang lain...
haha

Jadi kepada blogger2 yang baru nak berjinak2 nie...
Buat bodo jer makian orang tu...
Sebab semua yang nak berjaya...
Mesti akan melaluinya jugak....



Tulis jer apa yang korang nak tulis....
sebab...
Itu blog korang... Bukan blog orang lain....
Suka hati la nak cter aper pon...
Cter kter kan...
Bukan COPY PASTE entry orang lain pon..haha


26 Comments to “Membina Blog Dengan Cerita Pribadi....”

PeJuAnG CinTa (November 24, 2011 at 1:20 AM)

eh tulis cite peribadi ni kire artis jugak tau =P

SpeakerSekolah (November 24, 2011 at 1:30 AM)

ahh..peduli ape orang nak kata..yang penting hepi..wahahaha..bak kata faiz tapit "blog aku bukan blog bapak kau"...wahahahah

Pendamba Mawar (November 24, 2011 at 1:30 AM)

aku setuju.:) kalau boleh bagi blgger yang nak cerita hal peribadi.korang olah je ayat tu sikit biar jadi kan ia menarik..:)

”Makhluk asing ceroboh bumi”

Ku Azhar (November 24, 2011 at 1:41 AM)

terbaekk..stuju2...apa yg terlintas dihati lebih baik..

Miss Purple Ungu (November 24, 2011 at 1:45 AM)

jarang buat cerita peribadi sbb bukan bajet retis gitu hehehe :)

Ieja (November 24, 2011 at 1:47 AM)

yeah! i likeee..buat x tau je..ingat senang ka nak bagi org suka baca dan COMMENT..hahaha

Eika Suzyana (November 24, 2011 at 2:11 AM)

yesza, i loike ! :D
Betul tuh, blog kte ske hati kte lah nak tulis ape rite ?
Hihi ;p

sha my heart (November 24, 2011 at 3:00 AM)

tetiba rasa dihargai pula. haha~ *bengong.

malas nak tulis gossip artis2, tak tertanggung dosa plak. Hehe~

kenapa team bola sepak Malaysia hebat

tunz (November 24, 2011 at 3:20 AM)

just be yourself

cik ika (November 24, 2011 at 3:45 AM)

belog kite, ikut suke hati la..law ade yg ta puas hati, jom jumpa blakg klcc..hahaha..

be urself jnji happy kn dear..

ILA HonEyBuNNy (November 24, 2011 at 4:07 AM)

berblog mengikut kata hati kita...ngeh3....

Lia Irdelia (November 24, 2011 at 5:14 AM)

hahhaa..
betul2..
bila org suka..
org akan baca..
bila orang baca best,..
orang akan datang lagi..

:)

msredcheesecake (November 24, 2011 at 5:46 AM)

Terpulanglah pada pemilik blog nak tulis ape? Best msred baca....

Ainie Maydie (November 24, 2011 at 5:49 AM)

@tunzhaha betul tu setuju..!!!

rozeeta rashid (November 24, 2011 at 10:41 AM)

kadang2 cerita pasal life tu lagi best. tapi ikut orang jugak la. kalau balik2 cerita pasal pakwe, orang tak suka jugak. =)

ADAM FIKRI (November 24, 2011 at 3:11 PM)

btol tu..sesetengah terdesak untuk tulis entry smpi snggup copy paste je..diorang takut nak bawa cerita sendiri..tulis je kisah peribadi..kalau gaya penulisan orang suka, insya-Allah akan ada yg follow up punya..

Acik (November 24, 2011 at 6:22 PM)

memang. buat x taw jer. walaupun sakit gak. heheheee...
acik like! :)

Nurul Iman Rosman (November 24, 2011 at 6:22 PM)

saye pon masih baru dlm blog ni.

mase mule2 tulis dulu, semua kisah sendiri je. hehe ;)

yusuflaili(Goku) (November 24, 2011 at 7:54 PM)

salam,
akupun gitu..kalau tak ada idea aku buat entri berbentuk info, copy dari buku2 dan akhbar biasalah bab2 info2 ni mana boleh reka2 kena ada fakta yg tepat untuk rujukan tapi aku olah balik ikut gaya bahasa aku sendiri..bukannya selalu kita ada idea sendiri...tak update blog risau juga.

Miss Nadya (November 24, 2011 at 9:05 PM)

huhu..betol jugak tu..jom lah join contest nad..;)

NUR AYNIE (November 25, 2011 at 12:03 AM)

alhamdulilah xde gadoh2 dalam blog hihihi

Ct Aja (November 25, 2011 at 12:33 AM)

setuju...bukan senang nak menulis...kena perah2 otak gak, kecuali kalau nak mengarut.....hiihih

Anif Abdullah| AA (November 25, 2011 at 1:11 AM)

aku setuju .huhu

shima (November 25, 2011 at 5:19 AM)

cerita je ape2...kalau tak suka,xpayah baca :)

Cik Amyra (November 25, 2011 at 5:31 AM)

susaaahh an an.
nak dptkan BE dari nuffnang punnn susahhh mcm tggu itik pulang petang.
ajar mya bolehh ? ;)

onie (November 25, 2011 at 7:22 AM)

lebih suka pada personal blog,kalau owner tu pandai olah ayat memang best la nak baca ...tapi satu je,cerita peribadi yang paling tak berkenan ialah cintan cintu,huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...