Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Mengajar Kelas Asas Membuat Blog

Mengajar Kelas Asas Membuat Blog..

Assalamualaikum....

Hari aku berkesempatan nak update blog walaupun tak beberapa sihat.. Yer r, blog kena update walaupun tak de orang nak baca..HAHA..



Entry kali ni aku nak tulis pasal aku pergi mengajar budak-budak sekolah mengenai asas membuat blog... Dan memang seperti yang aku jangkakan.. Tak ramai yang tahu asas membuat blog walaupun blog ni dah di ciptakan lebih lama... Yerp.. lebih lama daripada Facebook yang korang duduk hadap selalu tu.




Aku pi la mengajar.. Tempat aku pergi mengajar ni kat Perlis... Setengah jam dari tempat aku belajar. UUM... Dan alhamdulillah, sambutan agak mengalakkan dan majoriti yang datang memang berminat nak blajar buat blog...


Cukuplah...malas nak cerita lebih2... basic blog kan.. korang mesti teror dr aku punya...



34 Comments to “Mengajar Kelas Asas Membuat Blog”

Anonymous (October 20, 2012 at 1:30 PM)

Terima kasih abg Nizam Ijam ajar kami buat blog..

# Posted by bukankosong (October 21, 2012 at 1:21 AM)

kan?

kacang aje ituh

# Posted by SamsulAhmad (October 21, 2012 at 4:26 AM)

whoa! dh jd tuto dh.. blh ajar aku lak pas ni.. heh.

# Posted by sayA tonaH (October 21, 2012 at 9:53 PM)

terbaek r~

# Posted by Sam Banjamin (October 22, 2012 at 11:48 AM)

budaya ilmu ni wajar diterapkan sejak kecil lagi... zaman kite kecik2 dulu, mana dpt semua ni..

# Posted by LeenNajib (October 23, 2012 at 1:04 AM)

wah siap wt klz asas. bagus gila :)

# Posted by unsecretostory (October 23, 2012 at 1:46 PM)

Waw ada kelas . Best laa lai senang apa2 bole tanya terus jea :D

# Posted by Myra Jay (October 23, 2012 at 2:52 PM)

Wowww siap ada kelas..
Best nieh..
Syok mereka dapat belajar, mudah-mudahan berjaya dengan blog dan membina jenama sendiri :D

# Posted by Shasha Yacob (October 23, 2012 at 3:43 PM)

waaa dah jadi guru ajar blog ke? hihi

# Posted by Nurulee (October 23, 2012 at 4:03 PM)

Tak dtg sekolah Ee ke? Hehehehe.

# Posted by Cik Jannah (October 24, 2012 at 2:46 AM)

wowww. siap ada kelas. bestnya !

# Posted by Dkna Abza (October 24, 2012 at 12:36 PM)

bebudak pon dah pandai buat blog..dkna dah tua nie masih terkial2 :P

# Posted by sha my heart (October 25, 2012 at 8:02 AM)

ajarkan aku jgk, blh? Hehe.
Igtkn mgjar studnt uum. Bdk sekolah rupanya

# Posted by tirahzairi (October 29, 2012 at 1:22 PM)

wahh..bagus2...

# Posted by cik nana (October 29, 2012 at 4:21 PM)

bdk2 skola skrg ni lagi hebat main blog dari yg tak berapa nak budak ni. hikhik

# Posted by Jna marcello (October 29, 2012 at 5:16 PM)

eee na sepatutnye join kelas ni taw..sbb na mmg tatw ape2..
yang taw buat update entry reply cmmnt. ;)

# Posted by dhiashahida (October 29, 2012 at 6:23 PM)

BGUSNYA DIA BUAT KLAS BT BLOG LAGIK...TP KAN TERNYATA BLOG NI ASENYE LEBIH BEST DR FB..;)

# Posted by fatin aziz (October 29, 2012 at 10:31 PM)

btol tu ramai yang xtau psl buat blog ni..lpas ni rmai la blogger..hehe

# Posted by Fizah Ibrahim (October 29, 2012 at 11:04 PM)

Ehh, ada jugak clas buat blog. lol. budak2 pon berminat nak ada blog =_=

# Posted by Nurainaa Sofia Nurazizul (October 30, 2012 at 2:17 AM)

wahh kemain lar adek2 ni ade blog memasing..

# Posted by AHMAD AFIQ (October 30, 2012 at 10:26 AM)

tu la masih xtau byk benda ni.tlg ajar ku sifu

# Posted by NoRaQiLah JohaRi (October 30, 2012 at 12:46 PM)

pasni blh la qiela join klas jgak ye..hehe =)

http://noraqilahjohari.blogspot.com/

# Posted by Syaza Syahira (October 30, 2012 at 6:24 PM)

Tak ramai followers ye..hehe..

# Posted by E'in (November 1, 2012 at 11:30 AM)

selamat pagi cikgu! haha

# Posted by Nurul Husna Mohd Hassan (November 2, 2012 at 12:53 PM)

saya pun terkial2 lagi buat blog :)

# Posted by ~ Cik LuLu ~ (November 3, 2012 at 12:23 AM)

bestnya.. teruskan usaha murni anda :)

# Posted by ~didiey~ (November 3, 2012 at 4:41 PM)

wah!!mesti seronok budak2 tu

# Posted by Michelle Hopell (November 4, 2012 at 1:45 PM)

whoaa otai ke ni?
hehe~~
wa tak terror sangat ngan blog2 ni.
hehehe

# Posted by ♥ Miss Hearty ♥ (November 4, 2012 at 11:56 PM)

wahhh..you have done a good job :)

# Posted by wisata bakti alam (November 5, 2012 at 12:47 PM)


Terimakasih informasi nya gan, sangat bermanfaat :)
nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

# Posted by wisata bakti alam (November 5, 2012 at 12:49 PM)


Terimakasih informasi nya gan, sangat bermanfaat :)
nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,

# Posted by potia casadelarossa (November 7, 2012 at 4:08 AM)

wah !! hebat lah bro! keep it up

# Posted by saifudin (November 12, 2012 at 12:06 PM)

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

# Posted by karim.my (November 20, 2012 at 5:13 PM)

Abg ijam..kita nak bljr buat blog juga la ngn abg ijam..buleh dak? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...