Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Lepak di Lata Kinjang Perak

Lepak di Lata Kinjang Perak..



Assalamualaikum...
Ada peluang nak taip entry... aku baru jer lepas antar report praktikal aku kat lecture..harap semuanya berjalan lancar.. Entry ni aku nak kongsikan dengan korang tentang percutian aku semasa cuti raya haji itu hari...

Alhamdulillah.. aku sempat untuk pergi bercuti kat Lata Kinjang Perak, satu destinasi yang dicadangkan dalam tahun melawat Perak... Jadi dah ade kesempatan ni.. Aku pun tak melepaskan peluang untuk pergi melihat sendiri tentang keindahan Lata Kinjang ni..

Jadi aku kongsikan dengan korang gambar2 Lata Kinjang... ada yang aku tangkap sendiri.. dan ada yang aku ambil kat Google :)


Sebelum sampai..


pintu masuk..

gambar ambil dari google

keindahan ciptaan Allah

posing sat....

masa berendam..hehe

Ok la... cukup r sampai sini... siapa2 yang nak bercuti tu.. boleh la datang Lata Kinjang ni.... Sejuk giler airnyer....hehe






66 Comments to “Lepak di Lata Kinjang Perak”

# Posted by ♥ Miss Hearty ♥ (November 7, 2012 at 12:06 AM)

bestnyerr mandi air terjun ! :)

# Posted by Ain Dzaya (November 7, 2012 at 12:19 AM)

dah pergi dah..tp apsal lain bebenau gambar dgn keadaan realiti..huhu

# Posted by cik nana (November 7, 2012 at 1:46 AM)

nak pegi jauhhhhhhhh -.-'

# Posted by hazanis (November 7, 2012 at 3:09 AM)

bestnya..lama dah xpergi tempat mcm ni...huhu

# Posted by Fizah Ibrahim (November 7, 2012 at 6:12 AM)

Lawa gile tempat.

Kat Terengganu sini ada la jugak lata, Lata Tembakah. Lawa jugak view dia.

# Posted by Cik Yaya (November 7, 2012 at 7:23 AM)

penah g sekli je...
besh jgk air dier..pastu ade bnyk tngkat..hehe..lau p cri tmpat yg org xbpe rmai la..kang mdi kt part rmai org kang pyh plak nk kuak lentang kan...hahahahaha

# Posted by dhiashahida (November 7, 2012 at 8:07 AM)

xpenah sampai lagi kat sini...cantik la view kat lata kinjang ni...

# Posted by deqjamucuxx (November 7, 2012 at 8:29 AM)

alo0o best nyaaa !! da lama tak bermandi manda ~ T__T

# Posted by hainom OKje (November 7, 2012 at 8:50 AM)

Emm... cantik tu.... deras sungguh air diakan.... OKje amat jarang pegi air terjun, sebab kadang tu nak salin baju tu susah...tu yg malas nak gi tu!!

# Posted by nuyui a.k.a miss YUI (November 7, 2012 at 9:11 AM)

besh3...

# Posted by Cik P.A. (November 7, 2012 at 9:26 AM)

wow!! bestnya....nak pi la tp xtau bile.....syok tgk ayaq terjun situ...TQ 4 sharing bro :)

# Posted by nur anis (November 7, 2012 at 9:48 AM)

wahh..bestnyaaa...

# Posted by are_lin@yu (November 7, 2012 at 11:08 AM)

beznya lama tak mandi manda ni.hehe

# Posted by farah (November 7, 2012 at 11:16 AM)

wahh ! mcam best...
nak pegi nak pegiii ^^

# Posted by nabila (November 7, 2012 at 11:38 AM)

deras lain macam ja air terjun tu.haha. tapi cantik view dia. ;)

# Posted by Nurfara Hani (November 7, 2012 at 11:42 AM)

bestnye tgk air tu.mesti sejuk kan?

# Posted by aiN NaJwa (November 7, 2012 at 11:58 AM)

Terbaik la air terjun dier...!!...memang suka mandi air terjun..muehehe...!!...best...

# Posted by Maria Menado~ (November 7, 2012 at 12:07 PM)

baru je sebut sebut semalam, saya belaja je di perak tapi tak pernah pergi lagi. bestnya.

# Posted by NORSHAHFEZA HAMSAN (November 7, 2012 at 1:17 PM)

besnyer,,,dh lame xgi lepak air terjun cmni,,=) paling last g gunung ledang =p

# Posted by Farah Andie (November 7, 2012 at 2:26 PM)

dah lama x p mandi air terjun.. huwaaa!!! sgt jeles!

# Posted by Nur Amalina Maisarah (November 7, 2012 at 3:34 PM)

giler best...cantik sgt ciptaan Allah tu..best nye kalau dpt gi

# Posted by nur azian (November 7, 2012 at 4:17 PM)

waa bestnye pi mandi air terjun..jeles arr..lme btol tak pi...dulu pnah gak pi mandi kat lata gak..lata tembakah..kat tganu..best sgt2!!

# Posted by ~didiey~ (November 7, 2012 at 4:42 PM)

subhanallah....
cantiknya tempat tu

# Posted by fatin amalina husna (November 7, 2012 at 5:55 PM)

huhu..air mesti sejuk habis kan..

lama dah x mndi air terjun..

# Posted by comeliness_zaty (November 7, 2012 at 6:20 PM)

teringin nk duduk kat betul2 bwh air terjun tu. tapi slalunye dak2 laki dah conquer dlu. :(

# Posted by CikMai (November 7, 2012 at 8:32 PM)

bestnyaaa dapat mandi manda......haha

# Posted by ~ Cik LuLu ~ (November 8, 2012 at 12:17 PM)

bestnya..lama da x p main air terjun ney.. Skrg da smester break, so ada byk masa la ney :) tp mungkin x scntik tmpat ney

# Posted by Nur farahiza (November 8, 2012 at 1:52 PM)

lame ta dapat rase air terjun

# Posted by Myra Jay (November 8, 2012 at 3:19 PM)

Lata Kinkang memang best, air sejuk...
Suasana nyaman :)
Rindu nak kesana lagi :D

# Posted by sha my heart (November 8, 2012 at 7:22 PM)

xpernah pergi sana wlupn dulu duk Tapah je. Ada cerita2 yang buat keinginan membuak buak terus padam.
Apa pun, best kan mandi air terjun.

# Posted by Noraqilah Johari (November 8, 2012 at 9:17 PM)

besny mandi air terjun =)
sempat ag ye g jejalan =)

http://noraqilahjohari.blogspot.com/2012/10/ada-apa-dengan-senyum.html

# Posted by Nurul Husna Mohd Hassan (November 9, 2012 at 9:06 AM)

bestnya.. tenang je rasa :)

# Posted by man (November 9, 2012 at 9:22 AM)

mmg terbaik lah..hehe

# Posted by Jna marcello (November 9, 2012 at 1:19 PM)

ramai ckp bestt even tgk pix2 yg awk publish ni mmg bestt so nana harus plan for the next trip na TQ sharing this ;D

# Posted by Syazana Zainn (November 9, 2012 at 1:31 PM)

saya yg duduk kat perak ni pon tak penah sampai lg sana.hikhik

:p

# Posted by ♥ wawawawa ♥ (November 9, 2012 at 10:52 PM)

even sy bole dikatakan dekat laa jugak ngn lata kijang nie..tp baru skali sy p hahaha

# Posted by tirahzairi (November 10, 2012 at 2:40 AM)

seronoknya lepak2

# Posted by Orkid Edyliyne @ OrkEd (November 10, 2012 at 8:27 AM)

wah bestnye air terjun...
dah lame tak pergi air terjun..
cantik.... ^^

# Posted by aniswany (November 10, 2012 at 9:37 AM)

mcm best je tgk..one day kena pg jgak :)

# Posted by Sue PeLik (November 11, 2012 at 4:09 AM)

wahhhhhhhhh mcm best jerk! tingin nak p ler huhuhuhu

# Posted by LYAfrina (November 11, 2012 at 7:45 PM)

seronoknyer..

# Posted by saifudin (November 12, 2012 at 11:58 AM)


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

# Posted by chemay (November 13, 2012 at 2:40 AM)

lama tak gi mandi kat situu,
dulu time kecik2 selalu jugakk gi sanaa.
rindunyaaaaaa~~

# Posted by saifudin (November 14, 2012 at 10:56 AM)


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

# Posted by saifudin (November 14, 2012 at 10:57 AM)


salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

# Posted by Nurulee (November 16, 2012 at 3:52 PM)

Syok nya kat sini. Dekat dah dgn kampung Ee ni. hehehe =D

# Posted by E'in (November 16, 2012 at 8:06 PM)

bestnyeee... ein xpenah sampai perak lg...

# Posted by Arina Shamsul (November 17, 2012 at 11:04 AM)

suhanallah..cantinya ciptaan ALLAH :)

pacat banyak tak?hehehe

# Posted by Pykaa Pdott (November 18, 2012 at 10:23 PM)

pyka tak pernah pergi lagi , tringin nak pergi .

# Posted by Lyaa Suriany (November 19, 2012 at 11:02 AM)

dah lame xbercuti mcm ni...

# Posted by Miz Tia (November 19, 2012 at 3:13 PM)

ini keren.

# Posted by Fara Ada (November 19, 2012 at 4:19 PM)

dah lama tak berpeluang nk pegi berkelah tempat2 gini :)

# Posted by kiera'sakura (November 20, 2012 at 3:19 PM)

lata kijang tak pernah pegi papa xbagi huuuuu

# Posted by Inspektor Azim (November 22, 2012 at 8:22 AM)

bestnye mndi air terjon hehehe
tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek...follow jgk taw :)

Tak Mungkin Benar

# Posted by Inspektor Azim (November 22, 2012 at 8:22 AM)

bestnye mndi air terjon hehehe
tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek...follow jgk taw :)

Tak Mungkin Benar

# Posted by Afiq Ryunosuke (November 22, 2012 at 1:13 PM)

nice....
lame tak melepak kat lata kijang....
:)

# Posted by sayA tonaH (November 25, 2012 at 5:53 PM)

mak aih macam best jer

# Posted by afifudinsohaini (November 30, 2012 at 2:31 PM)

Lame pulak dah takgi airterjun..bestnya

# Posted by wisata bakti alam (December 3, 2012 at 1:48 PM)



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

# Posted by Michelle Hopell (December 6, 2012 at 12:23 PM)

cantik air terjun tu..
best kalau dapat pergi.

# Posted by Nisa Hussin (December 7, 2012 at 7:47 AM)

lama dah tak jalan2. ayah asyik sibuk koje je haha

dah masuk blog awk dalam bloglist :D

# Posted by wisata bakti alam (December 7, 2012 at 10:17 AM)


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

# Posted by outbound malang (December 27, 2012 at 2:02 PM)


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

# Posted by outbound malang (December 27, 2012 at 2:14 PM)


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

# Posted by Maria Menado~ (January 15, 2013 at 2:57 PM)

bestnya... thanks share. hehe..

hari tu baru keluar tv1.. Tapi rancangan apa pun lupa sebab kebetulan je buka TV.. tengok pon tau dah best. sobs.

# Posted by Payung kuning (January 25, 2013 at 2:27 PM)

SALAM NAK TANYA AWAK EDIT GAMBAR AIR TERJUN TUH GUNE APE EA... HEHEE...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...