Klik Sini Jika Anda Berminat Beriklan Dengan Kami

Bermula Kerjaya Aku..

Bermula Kerjaya Aku..




Assalamualaikum... dah lama x update blog... maklum lah duduk di Kg... X de line internet... ni baru nak rasa pakai internet... Hehe... Kepada yang tanya kat aku bila aku nak update... ni la masanya aku nak update....

Alhamdulillah... aku dah pun dapat kerja... tetap atau tak tu... tu xtahu lagi lah.. sebab aku masih lagi dalam tempoh try... Seminggu jer aku mengangur kat rumah... Alhamdulillah.. ada jugak kerja aku... hehe.. dari pada duduk kat rumah menghabiskan beras jer... Elok aku cari keje... Boleh jugak tamnbah duit poket... Kan?


Tips dapat kerja? senang jer... JANGAN MEMILIH KERJA... Ada kerja yang ade at depan mata... sapu jer... dan sambil tu boleh la cari keje lain lagi... Tak de la masa korang tu terbiar dengan penganguran yang x mendatangkan apa-apa untung tu kan? kan?



Ok.. untuk pengetahuan blogger-blogger.. aku sekarang menetap di rompin.. Jadi x boleh la nak lepak-lepak dengan blogger kat utara da... Lepak dengan blogger Selatan la pulak... Jadi kalau ada blogger2 yang berdekatan dengan tempat aku... kalau nak lepak... just calling jer... kat FB pon boleh... :)

Ok r.. cukup r dulu... nanti bila ada masa lagi.. aku update la.... nama pun berblog nak isi masa lapang kan... bukan zaman ssekolah2 dulu... banyak masa nak update blog kan :)..

ok la  Happy Blogging :)


57 Comments to “Bermula Kerjaya Aku..”

# Posted by fifie (December 8, 2012 at 12:31 AM)

Jauhnya rompin, fie baru pergi interview kelmarim. Entah dapat entah tidak. Harap2 dapat lah. huhu

# Posted by Tracey (December 8, 2012 at 12:03 PM)

Rompin..Pahang ke? nest year saya pi smnjung kot :P bole jumpa blogger2 sana :) Cuma tmpat tak tau lagi.. sedang pilih2..nway saja nak bagitau ada giveaway huhuhu

http://sitracey.blogspot.com/2012/11/jom-giveaway.html

# Posted by ~didiey~ (December 8, 2012 at 11:20 PM)

selamat memulakan kerja :)

# Posted by khairul hassan (December 8, 2012 at 11:55 PM)

good luck bro

# Posted by afifudinsohaini (December 9, 2012 at 12:59 AM)

waa,dah kerja ka?goodluck bro..

# Posted by E'in (December 9, 2012 at 11:53 AM)

selamat menempuhi alam pekerjaan... :)

# Posted by Maria Menado~ (December 9, 2012 at 2:52 PM)

Tahniah... dan goodluck! :)

# Posted by Cik Yaya (December 9, 2012 at 3:25 PM)

btul..tips yg paling bgus dlm mcari kerja adlh jgn terlalu memilih..=)
ape yg ade dpn mate,dapat, grab je..kalau xsuka pon than sedaya upaya,jadikan pekerjaan tu pngalamn..mcm yaya skrng la..da sthun lebh kerja,cuba berthn smbil2 tu cri kerja yg lebh baik.. ^_^

# Posted by Arina Shamsul (December 9, 2012 at 4:20 PM)

tahniah dah dapat kerja :) itulah keputusan yg terbaik tidak memilih kerja :)

semoga setiap urusan berjalan lancar :) amin~

# Posted by sha my heart (December 9, 2012 at 6:47 PM)

wah, dah kerja. Bagus bagus. Kalau tak kerja apa pun tak dapat tau.

# Posted by LYAfrina (December 9, 2012 at 7:43 PM)

gud lck..mudahan aan diserap sbg pekerja tetap..

# Posted by LYAfrina (December 9, 2012 at 7:43 PM)

gud lck..mudahan aan diserap sbg pekerja tetap..

# Posted by sayA tonaH (December 9, 2012 at 7:57 PM)

trbaek r

slmt mnempuh alam pekerjaan~ oh yeah

# Posted by Orkid Edyliyne (December 10, 2012 at 7:11 AM)

itulah tu... kerja tak boleh memilih... susah nanti... hehe... ^^

# Posted by nur azian (December 10, 2012 at 8:39 AM)

owhhh bestnye..
keje pe tu yek?
tahniah da dapat keje..
betul takley memilih keje..
sy kat pahang gak..
dekatbtak dekat gak la kat rompin tuh :}

# Posted by Fara Ada (December 10, 2012 at 8:54 AM)

betul tu skg ni xboleh memilih kerja..
dah ramai sgt saingan..dah ramai sgt pelajar2 lepasan yg juga mencaik keja..so tlg la jgn memilih sbb sampai bila kan?

# Posted by kiera'sakura (December 10, 2012 at 2:35 PM)

sama la kat kg tue line tenet memang sangat lah lembabnya =.=

# Posted by P.A. (December 10, 2012 at 3:14 PM)

alhamdulillah...tahniah2x...semoga dpt menjalankan tugas dgn baik yer :)

# Posted by Syazana Zainn (December 10, 2012 at 4:36 PM)

rompin pun tak penah pegi.hewhew

# Posted by tips temuduga (December 10, 2012 at 6:04 PM)

selamat bekerjaya kawan..

# Posted by ♥ Miss Hearty ♥ (December 10, 2012 at 10:34 PM)

selamat bekerja :)

# Posted by Fizah Ibrahim (December 11, 2012 at 1:33 AM)

Tahniah, untungla seminggu duk umah da dpt keje hee..

# Posted by NORSHAHFEZA HAMSAN (December 11, 2012 at 9:20 AM)

alhamdulilah dpt keje,,=) moge dpermudhkn urusan ye

# Posted by Myra Jay (December 11, 2012 at 3:39 PM)

Food luck for your new career, moga sukses ya :D

# Posted by nur anis (December 12, 2012 at 10:38 AM)

selamat bekerja..:)

# Posted by Ain Norainsyah (December 13, 2012 at 12:47 AM)

Gud luck dan selamat bekerja ya. kerja rajin2 tau. :)

# Posted by nabila (December 13, 2012 at 3:33 AM)

Tahniah dah dapat keja. ;)

# Posted by wisata bakti alam (December 13, 2012 at 11:05 AM)



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

# Posted by are_lin@yu (December 13, 2012 at 3:36 PM)

kerja apa tu..hehe

# Posted by chot ok..! (December 13, 2012 at 3:44 PM)

selamat memulakan kerjaya yar..good luck..!:) Duit gaji nanti jimat2..he

link Chot,Jom singgah :
http://chot91.blogspot.com/2012/12/entry-bertarikh-12122012.html

# Posted by Farah Andie (December 14, 2012 at 10:49 AM)

selamat bekerja. jgn melawan ckp bos lol :D

# Posted by Arjuna Silvera (December 14, 2012 at 5:22 PM)

good luck in your career

# Posted by chemay (December 15, 2012 at 5:17 AM)

tahniah dah dapat kerjaaa!
kerja kat pahang pulak tu.
tapi jauh la dari tempat chemay.
tak dapat nak detimn2
>.<

# Posted by Sue PeLik (December 15, 2012 at 10:20 AM)

tahniah!!! dah dapat keja tetap! huhuhuhu

# Posted by Mahamahu (December 16, 2012 at 9:35 AM)

Tahniah dapat keja juga dan selamat bertugas ok..

# Posted by Nurulee (December 17, 2012 at 1:02 PM)

Congrats. And all the best.

# Posted by Miz Tia (December 17, 2012 at 1:05 PM)

kalo disuruh kuliah apa kerja, mikir mikir dulu buat ninggalin kerja, karena kapan lagi bisa kerja.

makasih sharenya.

# Posted by TiranaAduka (December 17, 2012 at 3:42 PM)

salam ijam
Gud luck
Salam kenal dari tirana aduka

# Posted by Lyaa Suriany (December 18, 2012 at 8:29 AM)

tahniaaaah.
keje rerajin oke

# Posted by Nisa Hussin (December 19, 2012 at 8:32 AM)

tahniah tahniah. goodluck :D

# Posted by Nurul Husna Mohd Hassan (December 19, 2012 at 11:30 AM)

alhamdulillah. rezeki dapat kerja :)

# Posted by outbound malang (December 20, 2012 at 11:25 AM)

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.

# Posted by E'in (December 21, 2012 at 2:53 PM)

gaji t jgn lupe belanje... hehe

# Posted by Pykaa Pdott (December 25, 2012 at 10:12 PM)

good luck :)

# Posted by Ahlam Miera Amirul Shafie (December 26, 2012 at 11:22 AM)

alhamdulillah murah rezeki awk... :)

# Posted by unsecretostory (December 27, 2012 at 2:10 AM)

best of luck dengan keje baru . Selamat berkerja :)

# Posted by azzifarunnurafizza (December 27, 2012 at 11:26 PM)

Alhamdulillah dah keje. mase sy dulu, main taram je keje apa(tapi yg halal la)kerani gaji 800 pun sy tibai jugak. sebab nak keje. Alhamdulillah now, dah much better.. ape2 pon, gud luck dengan dunia pekerjaan.. (^_*)v

# Posted by outbond malang (January 2, 2013 at 12:17 PM)

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Hidup akan menjadi indah jika kita bisa bermanfaat untuk orang lain.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

# Posted by TUGAU GATES (January 3, 2013 at 10:58 AM)

Bestlah kau dh dpt kerja..aku ni lama lagi

# Posted by cara beli ace maxs (January 14, 2013 at 3:11 PM)

sip,, menarik sekali gan untuk di baca

# Posted by CikZaniff (January 14, 2013 at 5:09 PM)

tahniah dh dapat keja..:)
follow sini

# Posted by Karim (January 14, 2013 at 7:35 PM)

haha..tunggu aq balik endau. lama xjumpa kwn2 sekolah ni. (lama btl xjejak kaki kat johor ni)

# Posted by QA's ~ mamapapa (January 15, 2013 at 5:51 PM)

gud luck :) salam kenal, jmput follow kmbali :)

# Posted by Razil Tahir (January 23, 2013 at 9:47 AM)

yea! good luck!! XD

# Posted by TiranaAduka (January 25, 2013 at 10:01 PM)

jemput simggah ijam

# Posted by TiranaAduka (January 25, 2013 at 10:01 PM)

jemput simggah ijam

# Posted by obat diabetes melitus alami (February 12, 2013 at 12:08 PM)

sip deh gan info nya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...